top of page

Al 90 jaar geeft de familie Gerritsen leiding aan Sola, een op en top Nederlands bedrijf, dat bestek en pannen produceert.

Sinds 1868 is de familie Gerritsen actief met de productie en verkoop van bestek en tafelgerei. Marius Johannes Gerritsen, grootvader van de huidige directeur Bert Gerritsen stichtte in 1922 in Zeist bestekfabriek Sola.
Gestaag werd Sola een begrip als merk van kwaliteitsbestek voor een redelijke prijs en werd een solide basis gelegd, waarop Bert Gerritsen voortbouwde. Hij maakte van Sola een nationaal en internationaal georiënteerde onderneming.

Nieuwe generatie
Hoewel Bert Gerritsen nog geen plannen heeft om te stoppen, worden zijn zoon Robert en dochter Gwen gedegen voorbereid om het financieel gezonde familiebedrijf voort te zetten.

Uitgebreide collectie
Sola voert de grootste bestek- en pannencollectie van Nederland: een assortiment met verschillende stijlen, variërend van klassiek tot modern. Met bestekontwerpen in roestvrij staal en verzilverde uitvoering en in verschillende prijsklassen. Bijna alle modellen zijn uit voorraad leverbaar.

Wereldwijd
De meeste Nederlanders kennen Sola van winkels in huishoudelijke artikelen, van de showroomwinkel in Zeist, het groeiend aantal Sola Fabriekswinkels en de onlangs heringerichte, drukbezochte webwinkel. Minder bekend is dat Sola wereldwijd bestek en tafelgerei levert aan luchtvaartmaatschappijen, cruiselines en hotel/restaurantketens.

Breed publiek
Sinds de oorsprong in 1922 stelt Sola alles in het werk om haar producten aan te bieden tegen scherpe prijzen, zodat de uitgebreide collectie bereikbaar is voor een breed publiek. Door de grote volumes, die Sola jaarlijks produceert, liggen de prijzen ver onder die van de concurrentie.

Nederlandse horeca
Behalve internationale bedrijven wordt ook de Nederlandse horeca met een ruime keus uit bestekmodellen door Sola bediend. Een toenemend aantal restauranttafels heeft een stijlvolle uitstraling dankzij het tafelgerei van Sola.

Klant centraal
Sola stelt de wensen en behoeften van de klant centraal. Door dagelijks contact met de klanten kan Sola snel inspelen op nieuwe marktontwikkelingen en behoeften en wordt de collectie actueel gehouden. Dankzij deze aanpak is Sola de laatste jaren enorm gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot marktleider in bestek en tafelgerei.

Kwaliteitscontrole
De grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit. Zorgvuldig toezicht op de selectie en de verwerking van het materiaal vormt een belangrijk onderdeel van de Sola kwaliteitscontrole.

Unieke, levenslange garantie van Sola
Indien bij normaal gebruik een fabricagefout wordt geconstateerd, mag de klant altijd het artikel meenemen naar een Sola Fabriekswinkel. Hij/zij krijgt dan een nieuw exemplaar zonder bijbetaling, ongeacht hoelang men in het bezit is van het betreffende artikel. Omdat Sola overtuigd is van de kwaliteit van haar producten en er een scherpe controle plaatsvindt tijdens het fabricageproces kan deze unieke garantie verleend worden.

Vernieuwde webshop
Alle producten van Sola zijn ook te bestellen in de vernieuwde, zeer overzichtelijke webshop. Veel bezoekers maken daar hun keus, maar zien de producten graag nog in werkelijkheid voordat ze tot aankoop overgaan. Dat kan prima in één van de 18 Sola Fabriekswinkels. En diegene, die niet naar één van de winkels kan komen of kiest voor het gemak van thuiswinkelen, bestelt en betaalt via de webshop. De bestelling wordt vervolgens keurig thuis bezorgd.

Webshop only
Wekelijks zijn er exclusieve, extra voordelige ‘webshop only’ aanbiedingen in de webshop te vinden. www.sola-fabriekswinkel.nl

Sola Fabriekswinkel succesvolle winkelformule
Sinds een paar jaar is de Sola-collectie verkrijgbaar in de unieke Sola-Fabriekswinkel. Inmiddels zijn dat er verspreid over Nederland 18. Uiteindelijk komen er 25, zodat er altijd een winkel in de buurt is. De winkels zijn compact, gevestigd op goed bereikbare locaties en zijn overzichtelijk ingericht. Deskundig personeel adviseert de klanten bij het bepalen van hun keus uit de uitgebreide collectie​

Nederlands familiebedrijf Sola bestaat 90 jaar

bottom of page